איך ניתן לזהות שיש אבנים בכליות?
ישנן דרכים רבות לגלות אבנים בכליות. האבחון נעשה על ידי אנשי מקצוע באמצעות כלים ומכשירים שונים. חשוב מאוד לבצע את התהליך בצורה מקצועית ונכונה.
לרוב, רופא יבצע בדיקה גופנית ויזמין בדיקת אולטרסאונד או CT . אם האבנים גדולות מספיק או אם הן זזו בתוך הכליה, ייתכן שהן יוכלו לזהות אותן גם בבדיקת דם.
תסמיני אבנים בכליות יכולים לכלול:
– כאבים בגב התחתון
– כאב סביב הטבור
– עייפות קיצונית
– שתן שצבעו כהה
– דם בשתן
כיצד נוצרות אבנים בכליות?
אבנים בכליות נוצרות כאשר השתן הופך מרוכז מדי והגבישים מתחילים להיווצר. הם יכולים להימצא בכליות, השופכה, שלפוחית השתן או השופכה. הם נמצאים לרוב אצל אנשים מעל גיל 50.
הכליה היא איבר חיוני המסנן רעלים אל מחוץ לגוף. כאשר למישהו יש אבנים בכליות, זה גורם לו הרבה כאב ואי נוחות וגם יכול להוביל לנזק קבוע אם לא מטפלים בו.
אבנים בכליות מגיעות בדרך כלל מגבישי סידן אוקסלט, חומצת שתן או סטרובייט הנוצרים כאשר השתן מתרכז מדי ונשאר במגע עם האבן לאורך זמן. האבן תגדל מהר יותר אם לא תטופל כראוי.
מי יכול להתמודד עם אבנים בכליות?
אבנים בכליות הן בעיה שכיחה וכואבת הפוגעת באחד מכל עשרה אנשים. הם יכולים לגרום לבעיות רבות כולל כאב, דם בשתן ואי ספיקת כליות.
חשוב לאבחן אבנים בכליות כי זה עוזר לך לדעת מה אתה יכול לעשות כדי שזה לא יקרה שוב. אם אתה יודע מה הסיבה, אז אתה יכול גם לנקוט באמצעים כדי להימנע מכך. אבנים בכליות הן בעיה בריאותית שכיחה המשפיעה על גברים ונשים בכל הגילאים. אבחון מוקדם הוא המפתח למניעה וטיפול. למידע נוסף ד"ר ניר קליימן