מהי חוות שרתים ומי משתמש בה?
מי מאיתנו לא גולש באינטרנט? ובכן, זו בהחלט פעולה שכיחה בקרב רבים, ובעודנו גולשים, המידע שלנו מגיע ממגוון רחב של אתרים שמאוחסנים בארץ או בעולם. כל המידע הזה נמצא על גבי שרתים, כך שלמעשה הקמת אתר אינטרנט מחייבת את אחסונו על גבי שרת. מהי חוות שרתים ומי משתמש בה? ריכזנו בעבורכם מידע חשוב בנושא.
חוות שרתים – קווים לדמותה
בשנים האחרונות ניכר כי השימוש בחוות שרתים הופך לנפוץ יותר ויותר, שכן חוות שרתים מורכבת ממספר שרתים, שייעודם הוא ביצוע משימות ופעולות ששרת אחד אינו יכול לבצע. השרתים מאוחסנים יחדיו במרכז מידע ייעודי, ומתופעלים בתנאים מתאימים, לרבות מערכות חשמל, גיבוי נתונים, אבטחה, תעבורת נתונים ועוד. כיום קיימות חברות אחסון שמחזיקות בחוות שרתים בארץ ובעולם, ומספקות שירותי אחסון מתקדמים לכל החפץ בכך.
כפי שציינו מעלה, אחד השימושים הבולטים ביותר של חוות השרתים בארץ ובעולם הוא עבור אחסון אתרי אינטרנט, ועל כן, לחוות השרתים יש מגוון רחב של יתרונות, ולרוב לפעולה אחת או משימה בודדת, עשויים לייעד שני שרתים, ולו לטובת גיבוי במקרה של תקלה. טוב לדעת שחוות השרתים בנויות באופן מושכל, כך שבמקרה של תקלה או בעיה, המערכת מתריעה על כך.
מי משתמש בחוות שרתים?
השימוש בחוות השרתים נפוץ בקרב בעלי אתר אינטרנט (לטובת אחסון האתר וגיבוי נתונים), אך מלבד זאת, גם בעלי עסקים וארגונים גדולים נוהגים להיעזר בחוות השרתים השונות. חשוב לציין שניתן לאחסן בחוות השרתים סוגי שרתים מגוונים החל משרת מסוג VPS (הקרוי גם שרת וירטואלי), דרך שרת אורח ועד לשרת ייעודי, כשלכל אחד מהם קיים מערך ניהול שונה, וזאת בהתאם לצרכי הלקוח ודרישות המחשוב שלו.
נציין כי ישנם כמה וכמה סוגי שרתים, וכי כל אחד יוכל לבחור את השרת האידיאלי ביותר עבור העסק שלו. יש אתרים שזקוקים לשרת ייעודי (כמו אתרי מסחר ואתרים גדולים במיוחד), ויש אתרים שזקוקים לשרת שיתופי. אופציית ביניים (שהיא גם האפשרות האידיאלית בעבור רבים), היא השימוש בשרת ווירטואלי.
חוות שרתים מספקות מגוון רחב של יתרונות, כשיש חברות אחסון ישראליות שמחזיקות חוות שרתים בארץ ובעולם, ובכך הן יכולות להעניק שירות נרחב ואיכותי ללקוחותיהן.