כתיבה סמינריונית – המדריך המלא
תאריך: ספט 12, 2021
אחת הסיבות העיקריות שבגינן סטודנטים חוששים מעבודה סמינריונית היא החלק של הכתיבה. במהלך העבודה יתבקש הסטודנט לחקור בצורה מעמיקה נושא מסוים, להחליט על שאלת מחקר, לקרוא מאמרים מקצועיים בנושא, לצטט מקורות שונים ועוד. הבעיה היא שכדי להציג את הממצאים של המחקר, מה נעשה במהלך, מאילו זוויות, מה באנו לחקור ועוד – יש הצורך לבצע את משימת כתיבת עבודה סמינריונית שאתה לא כל כך מסתדר.
יש כמה סיבות לכך שהסטודנטים מתקשים עם חלק הכתיבה
- קשה להם לכתוב כמות גדולה של תוכן בצורה מסודרת ומנוסחת.
- יש הרבה חוקים והגבלות שצריך לעמוד בהן.
- רמת הניסוח והכתיבה שלהם עשויה שלא להיות מהטובות ביותר בואו נאמר כך – מה שמפחית מהביטחון שלהם להציג זאת למרצה או לכל מי שיקרא את זה.
שלושה טיפים חשובים לכתיבת סמינריון
- השקיעו ברצון – בחרו נושא שמעניין אתכם ולא רק משהו שהוא "קל" לחקור עליו בעיניכם. לאחר מכן, תוך כדי ביצוע המחקרים וקריאת התכנים המקצועיים התחיל לכתוב במסמך וורד. כתבו הערות, דגשים, צטטו מקורות שתוכלו לחזור אליהם בהמשך וגם להוסיף אותם לעבודה ועוד. אם יהיה לכם את הרצון לכתוב הדברים כבר יעבדו בקלות ובאופן שוטף.
- ערכו את הסקיצה – אל תיכנסו כרגע לעומקם של דברים. קחו את המסמך הראשוני שכתבתם ופשוט בצעו לו עריכה ראשונית. סדרו את התוכן לפי נושאים ותתי נושאים, תחמו את המלל לפסקאות וכותרות, סדרו את התוכן לפי סדר כרונולוגי כפי שאתם רוצים או כפי הנדרש במחקר/בעבודה וכו'.
- עריכה והגהה מקצועית – במידה ואינכם שולטים בלשון מומלץ להפנות את העבודה שלכם לעריכה לשונית על ידי איש מקצוע מוסמך בנושא.
לסיכום
כתיבה סמינריונית יכולה להיות מאתגרת במיוחד עבור אלה שאינם יודעים כיצד למצוא את הכוח והתשוקה לבצע את העבודה. השקיעו בנושא שמעניין אתכם, חקרו וקראו בנושא ופשוט התחילו ברישום על הדף או בקובץ וורד. לאחר מכן עבדו בצורה הדרגתית וללא חשש הדברים כבר יזרמו.
> למידע מקצועי והמלצות נוספות בקרו באתר https://www.syllabus.org.il!