אוזניות גיימינג
לפני כמה שנים פרסם יאיר לפיד, עוד בתקופה שהוא היה עיתונאי, טור על כך שאנחנו קונים מוצר מסוים ועם הזמן אנחנו נדרשים לקנות לו מוצרים נלווים, ציוד היקפי וזה מרגיש כאילו המוצר עצמו קונה מוצרים נוספים ולא אנחנו.
כל מי שמתעסק בגיימינג יודע את זה. אנחנו קונים בהתחלה מחשב, ועם הזמן אנחנו צריכים להתחיל לקנות מוצרים נלווים בשביל ליהנות מחוויית המשחק באופן מלא. אחת הדוגמאות הטובות לכך, הן אוזניות גיימינג.
כפי שאנחנו יודעים, כל משחק שאנחנו בוחרים לשחק היום, יש לו לא רק עיצוב מיוחד, מלא צבעים ואפקטים אלא גם מוזיקה מעניינת, מוזיקה ייחודית, קולות אמיתיים, בין אם זה של דמויות ובין זה של מכשירים ואמצעים שונים. מעבר לכך, הרי שאנחנו יכולים למצוא במשחק שלל אלמנטים שונים ומגוונים שיוצרים קולות ורעשים, בין היתר, אם אנחנו משחקים במשחקי רשת ביחד עם משתתפים נוספים.
שימוש באוזניות מתאימות מאפשר לנו כמה דברים, ראשית, לשמוע את המוזיקה ואת הקולות והרעשים השונים מבלי להפריע לאף אחד. נניח ואנחנו יושבים בסלון ומשחקים או יושבים אפילו בחדר שלנו ומשחקים, אז בשביל שנוכל לשחק במשך שעות ארוכות, כפי שאנחנו רוצים, מבלי להפריע לאיש מדיירי הבית, מוטב שיהיו לנו אוזניות מתאימות לשם כך.
שנית, האוזניות כוללות לא רק אפשרות לשמוע את הדמויות השונות, כפי שאנחנו יכולים להבין, אלא גם דיבורית שמאפשרת לנו לדבר. במקום שאנחנו נצטרך להשתמש במיקרופון או אמצעים אחרים, הרי שנוכל לעשות את זה ישירות מהאוזנייה.
שלישית, במקרים רבים האופציה לדבר דרך אותה אוזנייה, תבוא על חשבון הצורך לכתוב את הפקודות בידיים או לבחור אותן באמצעות המקלדת או אמצעי אחר. כלומר אנחנו גם יוצרים לעצמנו חווית משחק הרבה יותר נעימה ומשתלמת, וגם הופכים את התהליך להרבה יותר יעיל מבחינתנו.
לשמחתנו הרבה, אנחנו יכולים למצוא אוזניות מסוגים שונים, עם אפקטים מגוונים וכמובן שכל סוג אוזנייה בנוי אחרת, יתרה מזו כל סוג אוזנייה הוא באיכות שונה. אנחנו צריכים למצוא מה מתאים לנו על פי אופי המשחקים ואופי המכשיר בו אנחנו משתמשים.